Hoppa till sidans innehåll

Månadsprofilen


Medlemsprofilen.

En gång i månaden kommer det att läggas ut en längre intervju med någon,, inte nödvändigtvis en medlem i Mulde VK eller varpakastare.

I dag möter vi Bo Ronsten Distriktidrottschef på RF SISU Gotland.

Född? Ja (mitten på 60 talet i Övertorneå)

Uppväxt? Svappavaara och Tornedalen har präglat mig

Familj? Laila, Beatrice, Evelina, Jonathan och Jacko.

Sporterna i ungdomsåren? Längdskidor, Fotboll var huvudidrotterna men testat många andra som volleyboll, bordtennis, friidrott, luftgevärsskytte, vattenpolo

Ditt bästa sportminne som ungdom (eget eller någon annans). Tomas Magnusson mot Matti Pittkänen VM stafett 78,

Sporterna i vuxen ålder? Fotboll, motionslöpning, utförsåkning, även längd men Varpa är nog den senaste tävlingsidrotten. Jag har ju börjat spela Bridge nu (medlem hos SISU) och några tycker nog kanske att det är mer strategi och hjärngympa än sport. En av mina medspelare sista matchen är för övrigt 87 år. Det är häftigt.

Mamma & pappa sportintresserade? Pappa har hållit på med backhoppning, Mamma är nog mer intresserad supporter. Pappa har fortfarande ett fotbollsintresse på den nivån att vi lämnar in ett gemensamt tips varje lördag

Vem är din ”kändis” kontakt i din telefon? Jag har många telefonnummer i min telefon, dålig på rensa så något nummer till Bengan Johansson, Torbjörn Nilsson eller David Lega (dessa är säkert inte aktuella men de är inte rensade) när jag som konsulent bokade dem som föreläsare.

/Torbjörn Nilsson IFK Göteborg.

Vad har du kvar att göra som du har viljat i många år men som aldrig blivit av.?  (tex bestiga Mont Everest), äga/ha tillgång en vedeldad bastu

Om du vann 66 miljoner vad skulle du göra då? (pengar gör ingen lycklig, men det kan underlätta). Tråkigt svar men jag har svårt att gå igång på så hypotetiska frågor. Vilket gör att jag säkert skulle bli tokig om jag skulle ställas inför faktum.

Du har just gått till final i en stor musiktävling och sjunger duett, vem blir det med och vilken låt? Det skulle bli med Proclaimers (någon av bröderna) och låten I´m gonna be (500 miles)

Vad gör du en ledig dag ensam? Lyssnar ljudbok, ser film, tar en joggingrunda men egentligen så lite som möjligt

Om du fick resa vart du vill med vem du vill, vart skulle det bli då och vad skulle ni göra och vad skulle ni absolut inte missa? Just nu är det skidåkning i Alperna med Laila och afterskiin skulle vi absolut inte missa

 

Om du var statsminister för en dag och fick besluta själv, vad skulle det beslutet vara? Ökat stöd till idrottens folkhälsoarbete

Favorit sångerska/sångare? Marie Fredriksson

Favoritlag i sport? Förutom alla Gotländska lag så följer jag nog Luleå Hockey lite extra i SSL, annars är jag dålig på att engagera mig i favoritlag. Jag uppskattar bra idrott.

Favoritdjur? Hund

Smultronställe på Gotland och i Sverige? Jag samlar nog energi vid havet från Fridhem till Hällarna och på fastlandet är det nog Pentäjä och var det ligger lämnar jag till läsaren att fundera på.

Du skriver en självbiografi, vad skall boken heta och vem skulle skriva den? Boken ges även ut som talbok vem skulle prata in den? Om det hade varit möjligt så skulle nog Anders Hansen både fått skriva och läsa in ljudboken. 1 timme om dagen skulle den heta.

Vad skall du göra som pensionär? Engagera mig i vad får tiden utvisa.

Vad är meningen med livet? Att må gott och att utvecklas

Något som jag aldrig missar? Tipset på lördag

 

Fem snabba frågor.

Havet eller en ljummen varm skog?

Morgonpigg eller kvällspigg?

Svappavaara eller Vibble?

Cykeltur eller promenad?

Kavaj eller träningsoverallsjacka?

Uppdaterad: 05 FEB 2020 15:18 Skribent: Mulde
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Mulde Varpa Klubb - Varpa
Janne Larsson, Österbyväg 10
62141 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info