Hoppa till sidans innehåll

Mulde VK 11 år

14 JUL 2019 11:55
  • Uppdaterad: 14 JUL 2019 11:55

Mulde VK firar 11 år.

Samma dag som vi firar så fylller även våra kamrater år. Olof Lithberg, Kronprinsessan Victoria och även Ingmar Bergman skulle ha fyllt år i dag.

Det började som en liten kompisförening med våra inomhusträningar i suveräna Mulde Ridhus Fröjel har utvecklats i lagom lugn takt.

Tävlingarna i Mulde Ridhus har alltid varit roliga och till en del tävlingar under åren har det varit fullt. Den populäraste är nog Mulde World Cup, tradition den 27 december. I Mulde ridhus har vi även kunnat pröva olika tävlingsett med alla kastare,, vissa ideér har vi genomfört år efter år och vissa bara en gång, men vi måste ju pröva. 

Några tävlingar per år har resulterat i tävling nummer 100 den 27 december 2019.

Men blev nu Mulde VK som vi ville? Från början hade vi inga planer på att arrangera SM 5 gånger!

Vår planering var att arrangera trevliga tävlingar i Mulde ridhus som vi ville ha dom. Det gör vi än i dag. 

Att arrangera det 5:e  Svenska Mästerskapen hade vi nog inte trott på om någon hade sagt det för 11 år sedan. 

Vi har kastat tävlingar på olika ställen. Lärkparken, Ön Fjaugen, Valleviken, Åhsbergska, Rävhagen, Traume, Fröjel, Klintehamn, Hemse.

Givetvis skall även denna årsdag firas och det gör vi så klart på Fröjel Resort där ett 30 tal personer blir bjudna på mat och underhållning av Styrelsen. 

Vi har ingen större omsättning i styrelsen utan där sitter Ordföranden Jan-Inge Ahlgren säkert, 11:e året just nu. och likaså med sekreteraren, 11 år. Ledamoten har kommit in mycket bra i styrelsen också nu med 3 års sittande Samuel Jakobsson. 

Priser och uppvaktningar har vi alltid varit frikostiga med, Silvervarpan tillexempel där har vi delat ut 78 stycken från Wisby Ur & Guld till vinster och till uppskattning . Första Silvervarpan från Wisby Ur & Guld fick Jerker Enekvist i samband med Riksidrottsförbundets årsmöte på Wisby Strand 2009. Innan 2009 köpte vi våra silvervarpor från Odd Magnusson, mellan 2002-2009. I pengar så har vi köpt silvervarpor för över 100 000:- kronor. 

Om vi blickar framåt så har ansökt om att arrangera Svenska Mästerskapen 2021, helst norr om Visby eller i Visby. Vart det blir får vi se,, många alternativ finns. 

Till sist så hade vi givetvis inte klarat av att driva föreningen själva utan det finns många som vi har pratat timtals i telefon med under dessa år. 

Den första vi hade kontakt med när vi skulle starta föreningen var dåvarande Distriktsidrottschef på Gotlands Idrottsförbund, Patrik Oscarsson, Tack för att du hjälpte oss i gång.

Några som vi har haft som bollplank och pratat mycket med under åren är Tage Svanborg och Jan-Arne Rieém. De har alltid lyssnat och kommenterat på våra ideér. Mulde medlemmarna som troget ställer upp på alla förslag och ideér och platser vi är på.  Anna Stenberg, Magnus Sundqvist, Ulf & Birgitta Stenberg, Klas-Åke & Marja Lindström, Krister & Helen Hafdell för 3 underbara år i Valleviken. Gilla Hafdell & Annie Buskas som alltid finns i Serveringen i Mulde,, ni är guld värda alla.  Utan alla er som finns i närheten hade vi nog inte varit i närheten av där vi är nu, Tack alla för att ni tror lite på oss.

 

Under 2019 fick vi lite barn till föreningen och där har vi Kenneth Johansson som tränar dom och lär dom det man skall veta om varpa,, samt hur man uppträder på varpaplan, Mycket viktigt. Tack Kenneth för ett stort jobb, och med facit i hand så ser vi att det givit resultat, Senast i går på Stångaspelen där vår 9 åriga Lucas Gsutavsson tog dubbla segrar med att som förste Mulde medlem vinna Mulde  VK:s vandringspris för bästa 12:a  och även vinna bästa 36:a Stort grattis. Någon timme efter så vinner vår Stanley Sagnia den individuella kulan för pojkar. 

Verksamhetsberättelsen skall bli oerhört kul att skriva i vinter. 

Fortsättning följer några år till.

 

Än en gång tack alla för att ni hjälper, kastar, eller deltar på annat sätt vid Mulde VK

/Jan-Inge, Janne, Samuel. 


E-post: Adressen Gömd

qr kod.png

blobid0.png

Vi samarbetar med RF SISU Gotland.pngzoomarket-logo-sidfot.png

 

 

Klockia.se.png

 

 

Tillsammans för fler i rörelse.pngPostadress:
Mulde Varpa Klubb - Varpa
Janne Larsson, Österbyväg 10
62141 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: centrumnolla@hotmail...

Se all info